Wanderwatch maakt buitenspelen interactief en uitdagend

Auteur: Huis van Morgen

80% van de kinderen speelt te weinig buiten. Maar we weten allemaal dat buitenspelen kinderen slimmer, gezonder en gelukkiger maakt. Wanderwatch is een smartwatch die speciaal is ontwikkeld om buitenspelen interactief en uitdagend te maken.

 

Communiceren

Met de smartwatch kan het kind communiceren met ouders en vriendjes. Dat kan op verschillende manieren en is ook geschikt voor kinderen die nog niet kunnen lezen en schrijven. Berichten kunnen gemaakt worden door het intypen of inspreken van berichten of door het maken van een kleine tekening. Ouders kunnen altijd zien waar hun kind is en kinderen kunnen hun ouders alarmeren als dat nodig is.

 

Plezier in buitenspelen

De Wanderwatch is vooral FUN voor kinderen. Met de camera kunnen ze foto's maken van hun avonturen en ze kunnen chatten (zelfs met zelf ontwikkelde geheimtaal) naar hun vriendjes. Ook zijn er verschillende spelletjes waaronder:

  • Geluidenapp: stel je zit op je fiets en speelt dat je een politieagent bent. Als je de sirenes op de watch aan zet wordt het buitenspel verrijkt. 
  • Balanceer de bal: het vroegere ei-op-de-lepel spel is nu digitaal gemaakt. Maak je eigen parcours waarbij je moet rennen of klimmen en zorg dat het balletje de kant van de watch niet raakt.
  • Schatzoeken: de magische steen kan een schat zijn, de een verstopt hem en de ander gaat hem zoeken met hulp van de Wanderwatch. De magische steen kan ook een vlag zijn die je kunt veroveren of een oplaadstation.

Bron: Huis van Morgen

Wanderwatch - Smartwatch voor buitenspelen

Wanderwatch: anders kijken

Wat vind je ervan? Laat hier je reactie achter.