Kennisbank

Als ouders zijn we allemaal gelijk. Met zorgen en mooie momenten op de weg die we lopen, en waarbij we soms veel te lang moeten zoeken om te vinden wat we nodig hebben. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: het beste voor onze kinderen.

Voor wie?
De Kennisbank is er voor alle ouders met een zorgkind. Want een zorgkind vraagt veel van jou als ouder. Uiteraard is ook jouw kind het leukste en liefste van de hele wereld, dat is voor jou niet anders dan voor andere ouders. Maar de uitdagingen waar je voor staat kunnen soms best groot zijn. Of het nu gaat over de ondersteuning of zorg voor je kind, de combinatie zorg en werk of je sociale vangnet waar je jouw vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen. 

Waarom?
Als ouder word je opeens losgelaten in de wereld van zorg, instanties en regelgeving en vaak lijkt deze wereld een ondoordringbaar woud te zijn. De Kennisbank helpt je hierin op weg. Hier vind je allerlei informatie rondom het hebben van een kind met een (lichamelijke of verstandelijke) beperking, een chronische ziekte of met ontwikkelingsproblematiek. 

Hoe?
De Kennisbank is ingedeeld in 7 verschillende thema’s die je hier links in het menu ziet (of onderaan je scherm, als je deze pagina bekijkt op je telefoon of tablet). Wanneer je met je muis over de thema’s gaat, zie de onderwerpen die met dat thema te maken hebben. De informatie achter deze onderwerpen wordt steeds aangevuld en uitgebreid. 

Door een gebruikersprofiel aan te maken kun je berichten plaatsen en op berichten van anderen reageren. 

Kennis & Informatie

Over de Kennisbank

Kennis & Informatie

Gezin en relaties

Kennis & Informatie

Onderwijs

Kennis & Informatie

Opgroeien

Kennis & Informatie

Vrije tijd

Kennis & Informatie

Werk

Kennis & Informatie

Zelfstandig leven

Kennis & Informatie

Zorg