Kennisbank

In de Kennisbank vind je allerlei informatie rondom het hebben van een kind met een beperking en/of chronische ziekte. Bijvoorbeeld over het ziekenhuis, school en opvoeding.

Je kunt gericht zoeken naar een antwoord op een specifieke vraag of door alle informatie bladeren en nieuwe ideeën opdoen. Je kunt de informatie bijvoorbeeld gebruiken om je voor te bereiden op een arts-afspraak. In 'Hoe ga ik te werk?' leggen we je stap voor stap uit hoe je de Kennisbank het meest optimaal kunt gebruiken.  

Door een gebruikersprofiel aan te maken kun je gebruik maken van de Leeslijst en Notieblokken. De leeslijst kun je gebruiken om vragen op te zetten waarover je op een later moment meer wilt lezen. De vragen waar je zelf niet voldoende antwoord op kunt vinden kun je toevoegen aan een notitieblok. Deze notitieblokken kun je uitprinten en meenemen naar de arts.

 

De inhoud van de Kennisbank is onder constructie. De huidige informatie is gericht op ouders van kinderen in de kinderrevalidatie. Veel informatie in de huidige Kennisbank is ook bruikbaar voor overige zorgkinderen maar we werken aan uitbreiding om de Kennisbank nog geschikter te maken voor ouders van een kind met een cognitieve beperking en/of chronische ziekte.

We willen de Kennisbank zo nuttig mogelijk maken. Heb je vragen of suggesties? Mail ons dan via het contactformulier.