Mensen in een soortgelijke situatie

Onderwerpen

Ouders in een soortgelijke situatie spreken

Het kan prettig zijn om ervaringen uit te wisselen met andere ouders in een soortgelijke situatie. Zij weten als geen ander welk proces je doormaakt en hebben wellicht ook handige tips waar je jouw voordeel mee kunt doen. Wanneer het helder is welke ziekte of aandoening je kind heeft, kun je aansluiten bij een specifieke ouder- of patientenverenigingen. Maar ook in het algemeen zijn er verschillende oudergroepen- online en offline – voor ouders van kinderen die intensieve zorg vragen. Je kunt berichten en tips van anderen horen en lezen, maar ook je eigen vragen stellen en oproepjes plaatsen.

Ook op sociale media sites als Facebook zijn groepen te vinden met ouders die in een soortgelijke situatie zitten. Kijk bijvoorbeeld eens bij 'Wat niemand weet' over het leven met een zorgintensief kind. Ook zijn er specifieke oudergroepen te vinden rondom een aandoening, beperking of ziekte. Het beste kan je zoeken op de naam van de beperking of ziekte die je kind heeft. Online zijn er bijvoorbeeld verschillende fora waar je berichten kunt lezen en plaatsen. Daarnaast zijn er verschillende projecten en initiatieven waarbij ouders die al langer in het zorgtraject zitten, getraind worden om andere ouders te coachen bij de vragen die ze onderweg tegenkomen. Je kunt bij je het zorgteam van je kind navragen welke initiatieven er allemaal zijn.

Ook kun je in onze Facebookgroep andere ouders ontmoeten. 

Verhalen van andere ouders in soortgelijke situaties lezen

Op internet zijn heel veel ervaringsverhalen te vinden. Deze kun je zoeken door bijvoorbeeld 'ervaring' en de diagnose van je kind in te typen. Op Facebook zijn diverse oudergroepen actief waarin je ervaringen van andere ouders kunt lezen. Hier kun je het beste naar zoeken door de naam van de beperking of ziekte die je kind heeft in te typen. Ook op ons eigen platform vind je geschreven en gefilmde Ervaringsverhalen van andere ouders. 

Ouderverenigingen

Er bestaan veel verenigingen voor patiënten en hun familie. Hier vind je er een aantal. Staat die van jou er niet bij? Via Google kun je zoeken op de naam van de aandoening, beperking of ziekte van je kind en het woord 'vereniging'.

Wat vind je ervan? Laat hier je reactie achter.