FAQ

Veel gestelde vragen over de Kennisbank:

Wanneer gebruik ik de Kennisbank?

Wanneer je maar wilt. De Kennisbank is in eerste instantie gemaakt om je te helpen bij je voorbereiding op het bezoek aan de arts. Je kunt de Kennisbank echter op elk moment dat een vraag opkomt gebruiken. Je kan dan de Kennisbank gebruiken om een antwoord te vinden. Als je de Kennisbank gebruikt voordat je naar de arts gaat weet je beter welke vragen je wilt stellen en welke onderwerpen behandeld moeten worden tijdens het consult.

Wie kunnen de resultaten van de Kennisbank inzien?

De informatie uit de Kennisbank is gecodeerd. Je eigen arts kan niet zien wat jij hebt aangeklikt of geschreven in de Kennisbank. In verband met het onderzoek wordt er wel bijgehouden welke vragen je hebt aangeklikt. Deze informatie wordt echter vertrouwelijk behandeld, en komt dus niet bij de behandelaars terecht.

Hoeveel tijd kost het gebruik van de Kennisbank?

De tijd die je besteedt aan het gebruik van de Kennisbank hangt af van het aantal vragen dat je hebt. Dit beslis je natuurlijk zelf. Als je veel informatie zelf opzoekt, kost het meer tijd dan wanneer je alleen de vragen aanklikt.

Ik heb een vraag die er niet bij staat. Wat nu?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je een vraag hebt die niet in de Kennisbank staat. Omdat we de Kennisbank zo compleet mogelijk willen maken, willen we graag van je weten welke vraag dit is. We kunnen deze dan toevoegen, zodat we in de toekomst andere ouders met dezelfde vraag ook verder kunnen helpen. Je kunt je ‘nieuwe’ vraag via ons contactformulier aan ons doorgeven.

 

 

Er staat een moeilijk woord bij dat ik niet begrijp

We hebben geprobeerd zo min mogelijk moeilijke woorden te gebruiken. Als er toch een moeilijk woord tussen staat, kun je er soms op klikken om de beschrijving te zien. Ook kun je via het knopje ‘Woordenboek’ een lijst vinden met veelgebruikte moeilijke woorden. Wanneer er een woord is dat je alsnog niet begrijpt kun je dat via ons contactformulier aan ons doorgeven.

Wat is het verschil tussen de leeslijst en een notitieblok?

De leeslijst kun je gebruiken om vragen op te zetten waarover je op een later moment meer wilt lezen. De vragen waar je zelf niet voldoende antwoord op kunt vinden kun je toevoegen aan een notitieblok. Deze notitieblokken kun je uitprinten en meenemen naar de arts

Wat vind je ervan? Laat hier je reactie achter.