Oppas

Onderwerpen

Oppas voor overdag of 's avonds

Je wilt niet zomaar iedereen op je kind laten passen. Je moet er vertrouwen in hebben dat de oppas weet hoe hij of zij met jouw kind om kan gaan. Het kan helpen om een ‘handleiding’ te maken waarin je de belangrijkste punten over je kind opschrijft. Bijvoorbeeld hoe je kind zich uit en hoe je kind het best gerustgesteld kan worden.

Wanneer je lid wordt van de Facebookgroep 'Marktplaats voor de zorgvacatures verpleegkundigen zzp' kun je daar oproepjes plaatsen wanneer je hulp nodig hebt van een deskundige zoals bijvoorbeeld een verpleegkundige niveau 4. Wanneer je in de WLZ zit, krijg je deze vorm van zorg vergoedt. 

Op Nationale Hulpgids kun je een oproep plaatsen voor een oppas. De mensen die zich aanbieden kun je op gesprek laten komen. Deze website is speciaal gericht op kinderopvang en thuiszorg.

Op zorgoppas vind je een oppas die speciaal gescreend is op het goed kunnen zorgen voor een kind dat extra zorg, tijd en aandacht nodig heeft.

Specialistische hulp zoals een oppas aan huis kan soms worden betaald via Zorg in Natura (ZIN) of een Persoonsgebonden budget (PGB). 

Wat vind je ervan? Laat hier je reactie achter.