Werk kind

Onderwerpen

Stageplaatsen en mogelijke werkgevers

Als je kind in staat is om te werken zijn er meerdere organisaties die kunnen helpen bij het vinden van een geschikte plek. Een maatschappelijk werker of decaan van de school kan meedenken. Ook zijn er speciale organisaties waar je om hulp kan vragen. Zoals Emma at Work, die jongeren met een chronische fysieke aandoening helpt met het vinden van stage of baan.

Heeft jouw kind de droom om een eigen bedrijf te beginnen? Dan kan hij terecht bij de Bart de Graaff Foundation. Zij ondersteunen jonge ondernemers met een met een levensbepalende lichamelijke beperking of chronische ziekte. Ook Op Eigen Benen geeft tips in de zoektocht naar een geschikte baan. 

Op Jouw Nieuwe Plek vind je een overzicht van alle dagbestedingslocaties in Nederland!

WAJONG

Recht op de WAJONG heb je wanneer je voor je 18e of tijdens je studie een ziekte of handicap hebt gekregen waardoor je nooit meer kunt werken. Wanneer je wel een beetje kunt werken maar niet volledig, kun je ook recht hebben op de WAJONG. Voor alle voorwaarden en het aanvragen kun je hier verder lezen.

Op het moment zijn er plannen oude regelingen voor de WAJONG te veranderen. Hier zie je een duidelijk overzicht van de huidige situatie en de mogelijk nieuwe situatie. 

Wat vind je ervan? Laat hier je reactie achter.