Veine Magazine

Over VE!NE Magazine

Die titel van VE!NE Magazine komt uit de Franse taal en spreek je uit als Vènne. La Veine staat voor geluk, fortuin en gelukzaligheid. Anderzijds kun je Veine vertalen als de ader, de nerf of bloedader. Een bloedader staat voor verbinding en is iets dat je nooit kunt doorknippen. Zo is ook de band van ouders met een zorgkind. Een verbinding die er is en altijd blijft. Daar waar andere kinderen hun vleugels uitslaan en loskomen van ouders, blijven zorgkinderen veelal heel dichtbij. Als het niet letterlijk fysiek is dan is het wel mentaal.

Anderzijds sluit de gelukzalige uitleg van Veine feilloos aan op de visie achter dit magazine. Veine moet een magazine zijn waar ouders en anderen die dagelijks omgaan met zorgkinderen positieve en praktische handvatten krijgen om kinderen nog beter te begeleiden en te stimuleren tot ontwikkeling. Het is onze stellige mening dat ontwikkeling (en comfort) gelukkig maken. En elk kind verdient het om gelukkig te zijn.

Informatie als basis

Uitgangspunt van Veine is informeren: wat speelt erop het vlak van medische ontwikkelingen, hulpmiddelen, therapieën en allerlei praktische zaken waar ouders en begeleiders mee te maken hebben. Er wordt in het magazine onder meer aandacht besteed aan vakanties, vrije tijd, sport, wonen, vervoer, wetgeving en financiën.

Informatie wordt niet beoordeeld of gekwalificeerd. Ervaringsdeskundigen geven hun mening en delen hun verhaal maar de lezer bepaalt zelf wat hij met deze informatie doet.

Op de site van Veine kun je door alle oude edities bladeren!