Erven en schenken

Als je een kind met een beperking hebt, wil je hem of haar natuurlijk ook financieel goed verzorgd achterlaten. Je wilt mogelijk ook voorkomen dat je kind meer erft dan hij of zij nodig heeft. Het is aan te raden om op tijd te kijken hoe je dit wilt doen. Hierbij kun je er ook al rekening mee houden wat er met het geld zal gebeuren als je zoon of dochter later zal komen te overlijden. Dit is van belang, omdat iemand die wilsonbekwaam is niet gemakkelijk zelf een testament kan opstellen. Omdat elke situatie anders is, is het aan te raden om met een notaris in gesprek te gaan over een oplossing die bij jou en jullie als gezin past.

 

Informatie

Je vind hierover meer informatie op de website Erfrechtshulp.nl
Ga naar de website

Een testament
Een testament moet via de notaris worden geregeld. Bij Sien kun je een brochure aanvragen die ingaat op het goed regelen van je erfenis en schenken aan je kind met een verstandelijke beperking.
Vraag de brochure aan

Bijeenkomst over erfrecht en testamenten
De familievereniging Dicht-bij en de cliëntenraad van Dichterbij organiseerden in 2018 een bijeenkomst over erfrecht en testamenten. Het verslag van deze bijeenkomst bevat nuttige informatie en geeft antwoord op veelgestelde vragen.
Bekijk het verslag

Podcastserie ‘Gehandicapt’
Een van de afleveringen van de podcastserie ‘Gehandicapt’ gaat in op erven en schenken.
Ga naar de podcast