Zorgtestament

Het ZorgTestament/Plan B is speciaal gemaakt voor ouders van kinderen met een verstandelijke beperking. Ze kunnen nadenken over de vraag ‘Wat als ik het niet meer kan’ en het vastleggen in een eigen dynamisch document. Hierbij kunnen ze ook worden geholpen. Dit ZorgTestament/Plan B gaat veel verder dan alleen het vastleggen van de zorg en ondersteuning en onderscheidt twaalf leefdomeinen, zoals levensbeschouwing, netwerk, hobby en vrije tijd. Je kunt zelf kiezen waarmee je aan de slag wilt en je kunt daarvoor ook de tijd nemen. Zelfs een klein begin ermee maken kan vertrouwen geven en rust.

 

 

Hulpmiddel

Via deze link kom je op de website van het ZorgTestament/Plan B.

Er zijn ook andere hulpmiddelen die je kunnen helpen om de vraag ‘Wat als ik het niet meer kan’ vast te leggen.

Het mantelzorgboekje
Het mantelzorgboekje is een checklist die je kunt gebruiken als iemand anders de zorg tijdelijk van je overneemt. Je vult het (indien mogelijk) samen met je familielid in. Je beschrijft bijvoorbeeld de beperking van je familielid, zijn of haar hobby’s en de zorg.
Bekijk hier het Mantelzorgboekje

Noodsituaties
Als je zaken wilt vastleggen voor noodsituaties, kun je het 'In-geval-van-nood-plan' gebruiken. Hierin zet je informatie voor de situatie waarin iemand de zorg moet overnemen, als jou plotseling iets overkomt. Bij het plan zit een mantelzorgpas die je in je portemonnee kunt bewaren, zodat hulpdiensten en anderen direct weten dat je voor iemand zorgt en wie gebeld moet worden.
Lees hier meer

 

Wat vind je ervan? Laat hier je reactie achter.