Webinar 2: Brussen - Wie ben je nu?

Alles is Anders?! Over-leven met zorg Brussen aflevering 2

Wie ben je nu?

In het tweede brussen-webinar kijken we naar het huidige leven van Bieneke Ehlhardt (22 jaar). Zij is opgegroeid als zus van Jons (20 jaar) die een zeer ernstige verstandelijke beperking heeft. Ook te gast is fotograaf (en brus) Vera Duivenvoorden (32 jaar). Zij heeft een broer en zus met autisme. Beide vrouwen voelden zich onzichtbaar. Vera maakte van die kwetsbaarheid haar kracht en ontwikkelde de fototentoonstelling ‘Zie je mij?’ Bieneke is één van de brussen die middels die foto’s haar verhaal vertelt op ROCs.

Aan de hand van foto’s en video wordt met beiden gepraat over leven en overleven; kwetsbaarheid en kracht en het beschermen en/of betrekken door ouders. Bieneke's moeder vertelt hierover in het ouder-webinar. 

Halverwege de uitzending praten we met medisch pedaggisch zorgverlener Anne Weenink over de impact op het gezin van zorg & ziekte.

Vragen?

Heb je vragen naar aanleiding van deze tweede aflevering? Stel ze onderaan deze pagina of via info@schouders.nl of brussen@kindenziekenhuis.nl en we antwoorden je zo snel mogelijk!

Volgende aflevering

Op 13 juni kijken we naar de toekomst en stellen we onder andere de vraag: Wie wil je (nog) meer zijn? Meer brus, meer vriend(in), meer sporter?

Wil je op zondag 13 juni meepraten in de studio of vanuit huis? Stuur ons een mail!

Schrijf je nu in voor zondag 13 juni!

Vorige aflevering

Heb je de eerste aflevering van dit drieluk gemist? Kijk hem hier terug.

In de eerste aflevering van dit drieluik keken we terug naar de tijd voordat alles(!?) veranderde bij de komst van je broer/zus met zorg. Verhalen over wie je óók bent (was?) en wat je allemaal deed. Te gast zijn brussen Daniel en Rachèl. Daniel is maatschappelijk werker en 29 jaar. Zijn 4 jaar oudere zus heeft een verstandelijke beperking met aspecten van autisme. Rachèl is student en 21 jaar. Haar 9 jaar jongere broertje werd tien weken te vroeg geboren, waardoor hij lang in het ziekenhuis lag. Hij heeft offiieel geen diagnose maar kampt met verschillende ontwikkelingsproblematieken.

Ondersteuning & Advies

Webinar 1: Ouders - Wie was je ervoor?

Ondersteuning & Advies

Webinar 1: Brussen - Wie was je ervoor?