13 Zorgintensieve Zomer Musthaves

Auteur: Vera Tomassen - de Waal (Mantelmama)

De zomervakantie staat weer voor de deur! Tips met de leukste gadgets en fijnste producten vliegen je om je oren. Allemaal dingen die je zomer extra warm en zonnig maken. En als iemand een extra zonnige zomer verdient dan zijn het onze kinderen wel! En wij als Mantelmama's en papa's natuurlijk ook. Daarom deel ik hierbij mijn 13 Zorgintensieve Zomer Musthaves.

Of je nu wel of niet op vakantie gaat, in binnen- of buitenland, met het vliegtuig of met de auto, het maakt niet uit. Er zitten vast dingen tussen die de zomer met jullie zorgintensieve kind veraangenamen. 

Waar naartoe?

Mocht je nog geen idee hebben waar de reis naartoe gaat, kijk dan op de site van Kind met Handicap. Daar staat onder 'vakantie' een hele waslijst met accommodaties, vakantiegidsen en andere tips. 

Voor onderweg

Heb je nog een klein hummeltje dat niet vervoerd mag / kan worden in een standaard baby autostoel als bijvoorbeeld de Maxi-Cosi? Voor Bommel gebruikten wij de eerste maanden de Britax Römer Baby-Safe Sleeper. Daar kon ze liggend in vervoerd worden. Het hoofdeind is in hoogte verstelbaar. O.a. nog te koop via Babyplanet en op Marktplaats. Aangepaste autostoelen voor grotere kinderen kun je via je revalidatiearts aanvragen. 

Britax Römer Baby-Safe Sleeper

Het juiste auto zonnescherm voor kinderen zoals Bommel, die last hebben van fel daglicht en zonlicht, is lastig te vinden. Ze zijn of te klein voor het autoraam of ze laten te veel zon door. Toddler Tints is statische film die aan de binnenkant van het autoraam wordt bevestigd en een universele maat heeft. Onzichtbaar van buiten, vrolijk en doorzichtig van binnen. Makkelijk op maat te maken en ook weer te verwijderen. In NL alleen te koop via Wereldmama voor €32,- (voor 1 raam). 

Todler Tints

Ga je met het vliegtuig? Een veilige zitplaats voor je zorgintensieve kind is dan vaak een extra zorg. Het CARES harnas kan een uitkomst zijn. Neem contact op met de serviceafdeling van je luchtvaartmaatschappij, waar je ook speciale assistentie en medische services kunt aanvragen, om toestemming te vragen om het CARES harnas te gebruiken. Prijs harnas vanaf € 75,-.

Waterpret

Niet al onze kinderen kunnen zwemmen of in een gewone zwemband ronddobberen. Waterdoorlatende luchtbedden zijn een uitkomst. Zo kan je kind toch water ervaren. Uiteraard moet je er om veiligheidsredenen wel bij blijven! Je hebt meerdere types & merken: Intex Mesh Lounge Luchtbed (v.a. €15,55) en de Bestway Acqua Lounge (€17,96 bol.com). Ook is er van Intex de Sunbed Lounge met een zonneluifeltje erop.

Intex Luchtbed

Blijf je lekker rondom huis in de zomer en is IN het water niet zo'n goed idee? Met dit doe het zelf zomeridee kan jouw kind toch OP het water zijn zonder nat te worden. Uren speelplezier met deze grote waterzak. Check mijn bron: Zelfmaak Ideetjes voor het 'recept' om deze waterzak, van nog geen €15,- te maken.

Waterzal

Zelf loop je in een leuke zwembroek, badpak of bikini, dus je lieve spruit ook! Pien & Polle heeft aangepaste zwemkleding. Voor Bommel koop ik een leuk badpak bij bijvoorbeeld de Hema en gebruik ik wegwerp zwemluiers van Swimmates. Daarnaast heb ik voor haar een zwemvestje van de Decathlon van €14,99. O.a. bol.com en Intertoys hebben ook zwemvesten, prijzen verschillen per merk.

Om te spelen / eigen plek / ontprikkelen

Lukt het niet om naar het strand te gaan? Haal het strand dan in huis! Met Kinetic speelzand. Heerlijk om lekker met je handen in te wroeten. Het zand plakt aan zichzelf vast dus alles blijft schoon tijdens het spelen. Het droogt niet uit. Even googelen en je vindt allerlei verkooppunten en Kinetic variaties. 

Deze ga ik meenemen voor Bommel! Ik was op zoek naar een tril speelgoedje voor haar dat zou blijven trillen. Je hebt wel van die trekpoppetjes, maar die trillen 1 tel en dan is het voorbij. Te koop bij bol.com voor € 21,95. 

Heeft jouw kind af en toe een plek nodig waar hij/zij zich terug kan trekken? Dan is een pop-up tent een aanrader. Inklappen & meenemen! Past makkelijk in een logeertas of koffer. O.a. te koop bij Wehkamp, Bart Smit en op bol.com. Het beste kun je even googelen, er zijn al pop-up tentjes vanaf €14,99. Natuurlijk zijn er ook koptelefoons en oordopjes om even helemaal af te kunnen sluiten.

Zomernachten

Mocht je kind niet meer in een camping bed passen en ook niet in een gewoon bed kunnen slapen, dan is de CloudCuddle een goed alternatief. Dit is een mobiele bedtent die een standaard bed met matras in een handomdraai in een veilige slaapplaats verandert. Wij gaan deze zomer de CloudCuddle uittesten, ik houd jullie uiteraard op de hoogte van onze ervaringen! 

Cloud Cuddle

De snoezelkamer mee op reis met de Pillow Pet Dream Lites. Bommel heeft deze vlinder. Leuk voor op vakantie, de slaapkamer thuis en hij is ook al mee gaan logeren in het ziekenhuis. Het projecteert een sterrenhemel op het plafond. Er zijn 3 kleuren lampjes: oranje, blauw en groen. Er zit een timer op zodat de lampjes na 20 min. vanzelf uit gaan.
Deze knuffels lijken vervangen door Star Belly Dream Lites, verkrijgbaar bij bol.com voor € 19,95.

Pillow Pet Dream Lite

SOS

SOS armbandjes. Voor onze kinderen extra belangrijk i.v.m. allergieën, medicatie, etc. Er zijn veel soorten & materialen te vinden. Help-ID4kids heeft complete, duurzame en waterbestendige bandjes voor €19,95. Allergie & contactinformatie kan erop vermeld worden. GoedGemerkt heeft verschillende SOS producten variërend in prijs: naamplaatjes aan een ketting, polsbandjes en labels. 

 

GoedGemerkt Let Op! Bandje

Fijne zomer!

Bron:  Vera Tomassen - de Waal (Mantelmama)

Wat vind je ervan? Laat hier je reactie achter.