Gezin & Relaties

Met de komst van een zorgintensief kind verandert er van alles in het gezin en in alle onderlinge relaties. Er zijn momenten dat er zoveel kan spelen dat je daar alleen in de overlevingsstand door heen komt. De situatie kan veel onzekerheid geven en onvoorspelbaarheid voor de toekomst. Als ouders van een zorgintensief kind heb je elkaar extra hard nodig. Probeer niet het contact met elkaar te verliezen. Plan bijvoorbeeld momenten in voor jullie samen. Misschien maak je je zorgen over de invloed van de situatie op broers en zussen (brussen).

Via onderstaande blokken vind je meer informatie die (Sch)ouders te bieden heeft over het thema Gezin & Relaties.Niet alle pagina's zijn nog gereed. We werken hard aan het ontwikkelen van content. 

Ontmoeten & Delen

Forum - Gezin & relaties

Meepraten over Gezin & Relaties in het forum? 

Ontmoeten & Delen

Ervaringsverhalen - Gezin & Relaties

Ervaringsverhalen van ouders over Gezin & Relaties.

Ontmoeten & Delen

Gefilmde Ervaringsverhalen - Gezin & Relaties

Openhartige filmpjes met ervaringsverhalen van ouders over Gezin & Relaties. 

Kennis & Informatie

Kennisbank - Gezin & Relaties

Informatie in de Kennisbank over Gezin & Relaties.

Ondersteuning & Advies

Zorgtestament

Het Zorgtestament helpt bij het in kaart brengen van de benodigde zorg voor je kind. Zowel voor wanneer je er als ouder niet meer bent als voor wanneer je de zorg tijdelijk overdraagt.

Ondersteuning & Advies

Wegwijzer Winst en Verlies

Een wegwijzer met vragen die je helpt bij het onderkennen van kracht en stress. Daarnaast helpen de vragen je om jouw stress te verminderen en beter aan te sluiten bij je kracht.

Ondersteuning & Advies

Verliezen en Aanpassen

Het verlies van een kind grijpt altijd diep in. Dus ook dat van een kind met een fysieke en/of een verstandelijke beperking.

Ondersteuning & Advies

Mindfulness

Oefeningen die je helpen om gevoelens die zich aandienen te accepteren.

 

 

Ondersteuning & Advies

Groeiwijzer

Het gebruik van de Groei-wijzer nodigt uit om met je kind in gesprek te gaan en samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en of er ontwikkeling of stagnatie plaatsvindt.