Gezin & Relaties

Met de komst van een zorgkind verandert er van alles in het gezin en in alle onderlinge relaties. Er zijn momenten dat er zoveel kan spelen dat je daar alleen in de overlevingsstand door heen komt. De situatie kan veel onzekerheid geven en onvoorspelbaarheid voor de toekomst. Als ouders van een zorgintensief kind heb je elkaar extra hard nodig. Probeer niet het contact met elkaar te verliezen. Plan bijvoorbeeld momenten in voor jullie samen. Misschien maak je je zorgen over de invloed van de situatie op broers en zussen (brussen).

Via onderstaande blokken vind je meer informatie die (Sch)ouders te bieden heeft over het thema Gezin & Relaties.

Ontmoeten & Delen

Ervaringsverhalen - Gezin & Relaties

Ervaringsverhalen van ouders over Gezin & Relaties.

Ontmoeten & Delen

Gefilmde Ervaringsverhalen - Gezin & Relaties

Openhartige filmpjes met ervaringsverhalen van ouders over Gezin & Relaties. 

Kennis & Informatie

Artikelen - Gezin & relaties

Artikelen over Gezin & relaties.

Kennis & Informatie

Informatie over ouderschap met een zorgkind - Gezin & Relaties

Het gezinsleven verandert.

Kennis & Informatie

Kennisbank - Gezin & Relaties

Informatie in de Kennisbank over Gezin & Relaties.

Ondersteuning & Advies

Care For Life

Care For Life is een goed doel dat zich inzet voor kinderen die chronisch, levensbedreigend, terminaal ziek of gehandicapt zijn. Care For Life biedt steun op het gebied van medische zorg en hulpmiddelen, educatieve ondersteuning of het uit laten komen van mooie wensen. De hulp die zij bieden is specifiek gericht op individuele hulpbehoevende kinderen. 

Ondersteuning & Advies

Gids voor ouders na de diagnose - Gezin en relaties

Ondersteuning & Advies

Groeiwijzer

Het gebruik van de Groei-wijzer nodigt uit om met je kind in gesprek te gaan en samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en of er ontwikkeling of stagnatie plaatsvindt. 

Ondersteuning & Advies

Mindfulness

Oefeningen die je helpen om gevoelens die zich aandienen te accepteren.

 

 

Ondersteuning & Advies

Veine Magazine

Een magazine zijn waar ouders en anderen die dagelijks omgaan met zorgkinderen positieve en praktische handvatten krijgen om kinderen nog beter te begeleiden en te stimuleren tot ontwikkeling. 

Ondersteuning & Advies

Verliezen en Aanpassen

Het verlies van een kind grijpt altijd diep in. Dus ook dat van een kind met een fysieke en/of een verstandelijke beperking.

Ondersteuning & Advies

Wegwijzer Winst en Verlies

Een wegwijzer met vragen die je helpt bij het onderkennen van kracht en stress. Daarnaast helpen de vragen je om jouw stress te verminderen en beter aan te sluiten bij je kracht.

Ondersteuning & Advies

Plan B

Plan B helpt bij het in kaart brengen van de benodigde zorg voor je kind. Zowel voor wanneer je er als ouder niet meer bent als voor wanneer je de zorg tijdelijk overdraagt.

Ondersteuning & Advies

Zorg-Werk-Leven balanstool

Als ouder van een zorgkind loop je een groot risico op overbelasting. Met de digitale ‘Zorg-Werk-Leven balanstool’ van Kind & Ziekenhuis helpen we je, je evenwicht beter te bewaren of terug te vinden. Gratis beschikbaar op elk gewenst moment.