Onderwijs

Alle scholen in Nederland hebben een zorgplicht vanuit passend onderwijs. Dit betekent dat zij alle kinderen die extra ondersteuning nodig hebben een goede onderwijsplek moeten geven. Soms is er meer ondersteuning nodig dan een standaard school kan geven. In dit geval zou speciaal onderwijs voor je kind een oplossing kunnen zijn. Ook zijn er mogelijkheden voor de kombinatie van zorg en onderwijs. Wat is er nodig voor die alternatieven?
Als je kind niet naar een vorm van onderwijs kan, is een leerplichtontheffing nodig.

Via onderstaande blokken vind je meer informatie die (Sch)ouders te bieden heeft over het thema Onderwijs.  

Ontmoeten & Delen

Ervaringsverhalen - Onderwijs

Ervaringsverhalen van ouders over Onderwijs.

Kennis & Informatie

Artikelen - Onderwijs

Artikelen over Onderwijs

Kennis & Informatie

Kennisbank - Onderwijs

Informatie in de kennisbank over Onderwijs.

Ondersteuning & Advies

Met de robot AV1 ben je nooit alleen

Via de AV1 robot kunnen kinderen met een langdurige ziekte toch meedoen aan activiteiten. Ze kunnen de robot bedienen vanuit hun ziekbed. Zo kunnen ze in contact blijven met hun klasgenoten, familie en vriendjes en hoeven ze nooit meer een schooluitje, een verjaardag thuis of een sportwedstrijd te missen.

Ondersteuning & Advies

Care For Life

Care For Life is een goed doel dat zich inzet voor kinderen die chronisch, levensbedreigend, terminaal ziek of gehandicapt zijn. Care For Life biedt steun op het gebied van medische zorg en hulpmiddelen, educatieve ondersteuning of het uit laten komen van mooie wensen. De hulp die zij bieden is specifiek gericht op individuele hulpbehoevende kinderen. 

Ondersteuning & Advies

Groei-wijzer

Het gebruik van de Groei-wijzer nodigt uit om met je kind in gesprek te gaan en samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en of er ontwikkeling of stagnatie plaatsvindt. 

Ondersteuning & Advies

In Gesprek Met - Onderwijs

In gesprek met een leerkracht.

Ondersteuning & Advies

Veine Magazine

Een magazine zijn waar ouders en anderen die dagelijks omgaan met zorgkinderen positieve en praktische handvatten krijgen om kinderen nog beter te begeleiden en te stimuleren tot ontwikkeling. 

Ondersteuning & Advies

Zorg-Werk-Leven balanstool

Als ouder van een zorgkind loop je een groot risico op overbelasting. Met de digitale ‘Zorg-Werk-Leven balanstool’ van Kind & Ziekenhuis helpen we je, je evenwicht beter te bewaren of terug te vinden. Gratis beschikbaar op elk gewenst moment.