Opgroeien

Een veranderende gezinssituatie heeft vaak veel impact op hoe het gaat in de opvoeding tussen ouders en kinderen. Het helpt als jij en je opvoedpartner(s) hetzelfde denken over de zorg en de opvoeding. Praat er over en zoek hulp en ondersteuning. Niet alleen bij elkaar maar ook bij de mensen om je heen en bij zorgverleners. Zij kunnen je adviseren of juist praktisch helpen, zodat je zelf weer meer grip kunt krijgen op de situatie. Ook kunnen zij aangeven wat je juist wél heel goed doet, omdat je dat soms zelfs niet eens meer weet.

Via onderstaande blokken vind je meer informatie die (Sch)ouders te bieden heeft over het thema Opgroeien.

Ontmoeten & Delen

Ervaringsverhalen - Opgroeien

Ervaringsverhalen van ouders over Opgroeien.

Ontmoeten & Delen

Gefilmde Ervaringsverhalen - Opgroeien

Openhartige filmpjes met ervaringsverhalen van ouders over Opgroeien.

Kennis & Informatie

Artikelen - Opgroeien

Artikelen over Opgroeien.

Kennis & Informatie

Kennisbank - Opgroeien

Informatie in de Kennisbank over Opgroeien.

Kennis & Informatie

Je kind wordt 18

Wat moet je regelen?

Ondersteuning & Advies

Anders Vasthouden

Bij de opvoeding van je kind naar zelfstandigheid kun je als ouder van een zorgkind soms wel wat extra informatie en ondersteuning gebruiken. Een zorgkind loslaten is immers niet altijd gemakkelijk en veel kinderen kunnen nooit helemaal losgelaten worden.

Ondersteuning & Advies

Care For Life

Care For Life is een goed doel dat zich inzet voor kinderen die chronisch, levensbedreigend, terminaal ziek of gehandicapt zijn. Care For Life biedt steun op het gebied van medische zorg en hulpmiddelen, educatieve ondersteuning of het uit laten komen van mooie wensen. De hulp die zij bieden is specifiek gericht op individuele hulpbehoevende kinderen. 

Ondersteuning & Advies

Groei-wijzer

Het gebruik van de Groei-wijzer nodigt uit om met je kind in gesprek te gaan en samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en of er ontwikkeling of stagnatie plaatsvindt. 

Ondersteuning & Advies

Veine Magazine

Een magazine zijn waar ouders en anderen die dagelijks omgaan met zorgkinderen positieve en praktische handvatten krijgen om kinderen nog beter te begeleiden en te stimuleren tot ontwikkeling. 

Ondersteuning & Advies

Zorg-Werk-Leven balanstool

Als ouder van een zorgkind loop je een groot risico op overbelasting. Met de digitale ‘Zorg-Werk-Leven balanstool’ van Kind & Ziekenhuis helpen we je, je evenwicht beter te bewaren of terug te vinden. Gratis beschikbaar op elk gewenst moment.