Opgroeien

Een veranderende gezinssituatie heeft vaak veel impact op hoe het gaat in de opvoeding tussen ouders en kinderen. Het helpt als jij en je opvoedpartner(s) hetzelfde denken over de zorg en de opvoeding. Praat er over en zoek hulp en ondersteuning. Niet alleen bij elkaar maar ook bij de mensen om je heen en bij zorgverleners. Zij kunnen je adviseren of juist praktisch helpen, zodat je zelf weer meer grip kunt krijgen op de situatie. Ook kunnen zij aangeven wat je juist wél heel goed doet, omdat je dat soms zelfs niet eens meer weet.

Via onderstaande blokken vind je meer informatie die (Sch)ouders te bieden heeft over het thema Opgroeien.Niet alle pagina's zijn nog gereed. We werken hard aan het ontwikkelen van content. 

Ontmoeten & Delen

Forum - Opgroeien

Meepraten over Opgroeien in het Forum?

Ontmoeten & Delen

Gefilmde Ervaringsverhalen - Opgroeien

Openhartige filmpjes met ervaringsverhalen van ouders over Opgroeien.

Ontmoeten & Delen

Ervaringsverhalen - Opgroeien

Ervaringsverhalen van ouders over Opgroeien.

Kennis & Informatie

Kennisbank - Opgroeien

Informatie in de Kennisbank over Opgroeien.

Ondersteuning & Advies

Anders Vasthouden

Bij de opvoeding van je kind naar zelfstandigheid kun je als ouder van een zorgkind soms wel wat extra informatie en ondersteuning gebruiken. Een zorgkind loslaten is immers niet altijd gemakkelijk en veel kinderen kunnen nooit helemaal losgelaten worden.

Ondersteuning & Advies

Groei-wijzer

Het gebruik van de Groei-wijzer nodigt uit om met je kind in gesprek te gaan en samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en of er ontwikkeling of stagnatie plaatsvindt.