Vrije tijd

Naast alle zorg en afspraken wil je natuurlijk vooral dat je kind geniet binnen zijn of haar mogelijkheden en dat je als gezin waar mogelijk kunt genieten van vrije tijd. Gelukkig bestaan er verschillende aangepaste uitstapjes en vakanties. Sporten, spelen en bewegen is heel fijn en belangrijk, natuurlijk binnen de soms beperkte mogelijkheden die er zijn. Door te sporten ontmoet je kind leeftijdsgenoten en door te spelen en bewegen ontwikkelt het zichzelf.

Via onderstaande blokken vind je meer informatie die (Sch)ouders te bieden heeft over het thema Vrije tijd.

Ontmoeten & Delen

Ervaringsverhalen - Vrije tijd

Ervaringsverhalen van ouders over Vrije tijd.

Ontmoeten & Delen

Gefilmde Ervaringsverhalen - Vrije tijd

Openhartige filmpjes met ervaringsverhalen van ouders over Vrije tijd.

Ontmoeten & Delen

Kidsproofplus.nl

Kidsproofplus.nl richt zich op ouders van zorgkinderen. Op de site kun je uitjes selecteren voor vijf doelgroepen: kinderen met een fysieke handicap, een zintuigelijke beperking, een prikkelgevoeligheid, een allergie en/of een verstandelijke beperking. 

Ontmoeten & Delen

Theatervoorstelling: DIE ANDERE OUDERS DOEN OOK MAAR WAT… SPECIAL

Hoe is het als het ouderschap anders blijkt te zijn dan gedacht, omdat je kind intensieve zorg nodig heeft? Hoe is het om afscheid te nemen van je verwachtingen? Wat doet het met jou en je relatie? En hoe houd je die intensieve zorg vol? Theatergroep Bint presenteert een nieuwe online voorstelling die de impact van ouderschap van zorgintensieve kinderen bespreekbaar maakt.

Kennis & Informatie

Artikelen - Vrije tijd

Artikelen over Vrije tijd

Kennis & Informatie

Informatie over ouderschap met een zorgkind - Vrije tijd

Vrije tijd en sport.

Kennis & Informatie

Kennisbank - Vrije tijd

Informatie in de Kennisbank over Vrije tijd.

Ondersteuning & Advies

Care For Life

Care For Life is een goed doel dat zich inzet voor kinderen die chronisch, levensbedreigend, terminaal ziek of gehandicapt zijn. Care For Life biedt steun op het gebied van medische zorg en hulpmiddelen, educatieve ondersteuning of het uit laten komen van mooie wensen. De hulp die zij bieden is specifiek gericht op individuele hulpbehoevende kinderen. 

Ondersteuning & Advies

Groeiwijzer

Het gebruik van de Groei-wijzer nodigt uit om met je kind in gesprek te gaan en samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en of er ontwikkeling of stagnatie plaatsvindt. 

Ondersteuning & Advies

Veine Magazine

Een magazine zijn waar ouders en anderen die dagelijks omgaan met zorgkinderen positieve en praktische handvatten krijgen om kinderen nog beter te begeleiden en te stimuleren tot ontwikkeling. 

Ondersteuning & Advies

Zorgoppas

Voor ieder gezin bestaat een geschikte oppas. Zorgoppas weet die voor jou te vinden. Zij kijken samen met jou wat bij jouw gezin past en selecteren de beste matches uit hun gescreende oppaskandidaten. Zorgoppas gaat voor een kwalitatieve match waar je gezin langdurig plezier van heeft. Een indicatie is hierbij géén voorwaarde.

Ondersteuning & Advies

Zorg-Werk-Leven balanstool

Als ouder van een zorgkind loop je een groot risico op overbelasting. Met de digitale ‘Zorg-Werk-Leven balanstool’ van Kind & Ziekenhuis helpen we je, je evenwicht beter te bewaren of terug te vinden. Gratis beschikbaar op elk gewenst moment.