Werk

Een intensieve zorgvraag in het gezin kan ervoor zorgen dat het moeilijker wordt om je werk en gezin te combineren. Wat zijn de mogelijkheden om dat toch voor elkaar te krijgen? Om je werk en de zorg goed vol te kunnen houden, is het belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Leg de lat niet te hoog. Parkeer taken die kunnen wachten. Helaas raken veel ouders van zorgintensieve kinderen overbelast. Probeer alert te zijn op wat je lichaam aangeeft. Zo kun je op tijd ingrijpen en zorgen voor herstel.

Als je kind zelf kan werken, welke mogelijkheden zijn er dan en waar moet je op letten? Wat zijn de financiële mogelijkheden als dat niet lukt?

Om de juiste zorg te kunnen betalen bestaan er verschillende regelingen en tegemoetkomingen.

Via onderstaande blokken vind je meer informatie die (Sch)ouders te bieden heeft over het thema werk.

Ontmoeten & Delen

Ervaringsverhalen - Werk

Ervaringsverhalen van ouders over werk

Kennis & Informatie

Kennisbank - Werk

Informatie in de Kennisbank over Werk.

Ondersteuning & Advies

Care For Life

Care For Life is een goed doel dat zich inzet voor kinderen die chronisch, levensbedreigend, terminaal ziek of gehandicapt zijn. Care For Life biedt steun op het gebied van medische zorg en hulpmiddelen, educatieve ondersteuning of het uit laten komen van mooie wensen. De hulp die zij bieden is specifiek gericht op individuele hulpbehoevende kinderen. 

Ondersteuning & Advies

Groei-wijzer

Het gebruik van de Groei-wijzer nodigt uit om met je kind in gesprek te gaan en samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en of er ontwikkeling of stagnatie plaatsvindt. 

Ondersteuning & Advies

Veine Magazine

Een magazine zijn waar ouders en anderen die dagelijks omgaan met zorgkinderen positieve en praktische handvatten krijgen om kinderen nog beter te begeleiden en te stimuleren tot ontwikkeling. 

Ondersteuning & Advies

Zorg-Werk-Leven balanstool

Als ouder van een zorgkind loop je een groot risico op overbelasting. Met de digitale ‘Zorg-Werk-Leven balanstool’ van Kind & Ziekenhuis helpen we je, je evenwicht beter te bewaren of terug te vinden. Gratis beschikbaar op elk gewenst moment.