Werk

Een intensieve zorgvraag in het gezin kan ervoor zorgen dat het moeilijker wordt om je werk en gezin te combineren. Wat zijn de mogelijkheden om dat toch voor elkaar te krijgen? Om je werk en de zorg goed vol te kunnen houden, is het belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Leg de lat niet te hoog. Parkeer taken die kunnen wachten. Helaas raken veel ouders van zorgintensieve kinderen overbelast. Probeer alert te zijn op wat je lichaam aangeeft. Zo kun je op tijd ingrijpen en zorgen voor herstel.

Als je kind zelf kan werken, welke mogelijkheden zijn er dan en waar moet je op letten? Wat zijn de financiële mogelijkheden als dat niet lukt?

Om de juiste zorg te kunnen betalen bestaan er verschillende regelingen en tegemoetkomingen.

Via onderstaande blokken vind je meer informatie die (Sch)ouders te bieden heeft over het thema werk.Niet alle pagina's zijn nog gereed. We werken hard aan het ontwikkelen van content. 

Kennis & Informatie

Kennisbank - Werk

Informatie in de Kennisbank over Werk.

Ontmoeten & Delen

Forum - Werk

Meepraten over Werk?

Ontmoeten & Delen

Ervaringsverhalen - Werk

Ervaringsverhalen van ouders over werk

Ondersteuning & Advies

Groei-wijzer

Het gebruik van de Groei-wijzer nodigt uit om met je kind in gesprek te gaan en samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en of er ontwikkeling of stagnatie plaatsvindt.