Zelfstandig leven

In de meeste gezinssituaties komt er een moment dat je (al dan niet volwassen) kind op een andere plek gaat wonen. Soms is dat een logische stap in zijn of haar zelfstandigheid. Het kan ook zijn dat je kind niet meer thuis kán wonen. Graag wil je ook op die nieuwe plek begeleiding en eventuele zorg die passend is en natuurlijk vooral een plek die ook een thuis zal zijn voor je kind. Een plek waar je als ouder je kind in vertrouwen laat wonen. Welke plekken zijn geschikt of neem je zelf of samen met anderen het initiatief om een woonplek op te zetten?

Via onderstaande blokken vind je meer informatie die (Sch)ouders te bieden heeft over het thema Zelfstandig leven.

Ontmoeten & Delen

Ervaringsverhalen - Zelfstandig leven

Ervaringsverhalen van ouders over Zelfstandig leven.

Ontmoeten & Delen

Gefilmde ervaringsverhalen - Zelfstandig leven

Openhartige filmpjes van ouders over Zelfstandig leven.

Kennis & Informatie

Artikelen - Zelfstandig leven

Artikelen over Zelfstandig leven

Kennis & Informatie

Kennisbank - Zelfstandig leven

Informatie in de Kennisbank over Zelfstandig leven.

Kennis & Informatie

Je kind wordt 18

Wat moet je regelen?

Ondersteuning & Advies

Care For Life

Care For Life is een goed doel dat zich inzet voor kinderen die chronisch, levensbedreigend, terminaal ziek of gehandicapt zijn. Care For Life biedt steun op het gebied van medische zorg en hulpmiddelen, educatieve ondersteuning of het uit laten komen van mooie wensen. De hulp die zij bieden is specifiek gericht op individuele hulpbehoevende kinderen. 

Ondersteuning & Advies

Groei-wijzer

Het gebruik van de Groei-wijzer nodigt uit om met je kind in gesprek te gaan en samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en of er ontwikkeling of stagnatie plaatsvindt. 

Ondersteuning & Advies

Zorg-Werk-Leven balanstool

Als ouder van een zorgkind loop je een groot risico op overbelasting. Met de digitale ‘Zorg-Werk-Leven balanstool’ van Kind & Ziekenhuis helpen we je, je evenwicht beter te bewaren of terug te vinden. Gratis beschikbaar op elk gewenst moment.

Ondersteuning & Advies

Veine Magazine

Een magazine zijn waar ouders en anderen die dagelijks omgaan met zorgkinderen positieve en praktische handvatten krijgen om kinderen nog beter te begeleiden en te stimuleren tot ontwikkeling.