Zorg

Heb je zorgen over het gedrag of de ontwikkeling van je kind? Een specialist kan je helpen met de zoektocht naar een mogelijke diagnose: vaak een langdurig proces. Als je eenmaal een diagnose hebt, kan dit voor veel opluchting en duidelijkheid zorgen. Maar je kunt je er juist ook verdrietig door voelen.

Of er nu wel of niet een diagnose is, elk kind heeft andere zorg nodig. Wie weet zijn er mensen in je eigen omgeving die je kunnen helpen. Met de juiste verwijzing kun je verschillende soorten professionele begeleiding en zorg krijgen. Maar ook jijzelf als ouder kan een steuntje in de rug goed gebruiken. Een open en eerlijke samenwerking met de zorgverleners en professionals die je nodig hebt voor ondersteuning, werkt als er sprake is van een gelijkwaardige en respectvolle relatie. Zo bereiken jullie het meest en krijgt jouw kind de beste zorg.

Via onderstaande blokken vind je meer informatie die (Sch)ouders te bieden heeft over het thema Zorg.Niet alle pagina's zijn nog gereed. We werken hard aan het ontwikkelen van content. 

Ontmoeten & Delen

Forum - Zorg

Meepraten over Zorg in het forum?

Ontmoeten & Delen

Gefilmde Ervaringsverhalen - Zorg

Openhartige filmpjes met ervaringsverhalen van ouders over Zorg.

Ontmoeten & Delen

Ervaringsverhalen - Zorg

Ervaringsverhalen van ouders over Zorg.

Kennis & Informatie

Kennisbank - Zorg

Informatie in de Kennisbank over Zorg.

Ondersteuning & Advies

Gids voor ouders na de diagnose

Wat betekent deze diagnose? Wat kan ik allemaal verwachten? Is het wel oké dat ik me voel zoals ik me voel, of hoe ik ermee omga?’ Na de diagnose van je kind heb je heel veel vragen en/of ga je op zoek naar hulp, begrip en steun. Dat is heel normaal. In deze gids lees je wat je moet weten, wat je kunt doen en vooral: dat je er als ouder niet alleen voor staat.

Ondersteuning & Advies

In Gesprek Met

In gesprek met een professional

Ondersteuning & Advies

Zorgtestament

Het Zorgtestament helpt bij het in kaart brengen van de benodigde zorg voor je kind. Zowel voor wanneer je er als ouder niet meer bent als voor wanneer je de zorg tijdelijk overdraagt.

Kennis & Informatie

Artikelen - Zorg

Ondersteuning & Advies

Groei-wijzer

Het gebruik van de Groei-wijzer nodigt uit om met je kind in gesprek te gaan en samen te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn en of er ontwikkeling of stagnatie plaatsvindt.