Lukt het jullie als ouders van een zorgintensief kind jullie relatie samen goed te onderhouden?

Geplaatst op 11 jun. 2019 14:53:15 Door (Sch)ouders
Zitten jullie op één lijn mbt de zorg en de opvoeding van jullie kind? Kunnen jullie ruimte maken voor tijd voor elkaar?

3 reacties

Naomi Geplaatst op 9 jul. 2019 10:33:30
Wij hebben het nu een beetje onder controle, proberen een keer per maand samen wat te doen. En vooral te blijven praten.
Natalie Geplaatst op 12 aug. 2019 18:09:54
Dit vind ik het meest lastige aan onze situatie. Juist ouders met een zorgkind hebben extra behoefte aan even tijd voor elkaar, aandacht voor de relatie zodat die sterk blijft, je elkaar blijft zien en begrijpen. Maar wat als je kind niet "zomaar" even ergens kan logeren omdat hij dit met zijn regulatiestoornis niet aan kan, je netwerk niet de mogelijkheden heeft om je bij te staan en je een oppas niet aandurft omdat je weet hoe heftig hij reageert op anderen/nieuwe situaties e.d. (en je dus helemaal niet ontspannen weg bent, wat nu juist het doel is) Eigenlijk zou er een oppascentrale moeten bestaan waar mensen met een zorgkind een professionele oppas kunnen aanvragen. Zodat er soms echt even ademruimte is, al is het maar voor een paar uur.
(Sch)ouders Geplaatst op 13 aug. 2019 10:55:59
Beste Nathalie, neem eens een kijkje bij zorgoppas.nl. Helaas nog in een beperkt aantal gemeenten actief maar wie weet werken ze ook bij jou in de buurt. groeten, Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders

Wat vind je ervan? Laat hier je reactie achter.