Schouders
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Sport en hobby
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding

Oppas

Wanneer je een zorgkind hebt dan kun je vaak niet zomaar een oppas inschakelen. Je moet er vertrouwen in hebben dat de oppas weet hoe hij of zij met jouw kind om kan gaan. Het kan helpen om een ‘handleiding’ te maken waarin je de belangrijkste punten over je kind opschrijft. Bijvoorbeeld hoe je kind zich uit en hoe je kind het best gerustgesteld kan worden. Maar denk ook aan medicijnen, allergieën, en natuurlijk wat je kind leuk vind om te doen.

Het is goed om altijd een kennismakingsgesprek te doen voor de eerste keer oppassen. Hierin bespreek je de belangrijkste dingen, zoals opleiding/achtergrond, certificaten en alles wat belangrijk is om over je kind te weten. Zo'n kennismaking helpt ook om je meer vertrouwen te geven zodat je met meer rust de zorg uit handen geeft.

Wanneer je lid wordt van de Facebookgroep 'Marktplaats voor de zorgvacatures verpleegkundigen zzp' kun je daar oproepjes plaatsen wanneer je hulp nodig hebt van een deskundige zoals bijvoorbeeld een verpleegkundige niveau 4. Wanneer je in de WLZ zit, krijg je deze vorm van zorg vergoedt. 

Op Nationale Hulpgids kun je een oproep plaatsen voor een oppas. De mensen die zich aanbieden kun je op gesprek laten komen. Deze website is speciaal gericht op kinderopvang en thuiszorg.

Op zorgoppas vind je een oppas die speciaal gescreend is op het goed kunnen zorgen voor een kind dat extra zorg, tijd en aandacht nodig heeft.

Specialistische hulp zoals een oppas aan huis kan soms worden betaald via Zorg in Natura (ZIN) of een Persoonsgebonden budget (PGB).