Schouders
Kind & Ziekenhuis
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding

Aangepaste fiets

Fietsen met een kind met een beperking kan niet altijd zomaar. Als je kind niet goed zelf kan zitten, zal je aanpassingen nodig hebben om te kunnen fietsen. Er zijn meerdere oplossingen. Je kunt met het behandelteam bespreken welke oplossing het beste is voor je kind en je gezin. Mogelijk krijg je voor een van de opties vergoeding vanuit de WMO of WLZ.

Vervoeren van je kind op de fiets
Misschien is het voor jullie een oplossing om een speciale bakfiets aan te schaffen. Hierin kun je de kinderwagen of rolstoel zetten waar je kind gewoon in kan blijven zitten. Kijk eens bij Medipoint of 't mannetje.
Er bestaan ook aangepaste fietszitjes met extra ondersteuning. Een andere optie is een fietskar. Deze hangt achter je eigen fiets en je kind kan er in zitten.

Samen fietsen met je kind
Een duofiets of een tandem kunnen handig zijn; je kind hoeft niet zelf te sturen of te trappen en wanneer je kind moeite heeft met evenwicht is dat op zo’n fiets ook geen probleem.

Zelfstandig fietsen
Er zijn veel verschillende fietsen in omloop waarop je kind eventueel zelf zou kunnen fietsen, zoals tweewielers, driewielers en zelfs vierwielers. Een handbike is ook een optie. Kijk eens bij van Raam. Zij hebben heel veel keus en ook mogelijkheden om diverse aanpassingen te maken zodat je kind beter zelf kan fietsen. Hierbij kan je denken aan een rond stuur, bandjes om de voeten vast te zetten, een lage instap of extra rompsteun.