Schouders
Kind & Ziekenhuis
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding

Werk en dagbesteding

Als je kind in staat is om te werken zijn er meerdere organisaties die kunnen helpen bij het vinden van een geschikte plek. Een maatschappelijk werker of decaan van de school kan meedenken. Ook zijn er speciale organisaties waar je om hulp kan vragen. Zoals Emma at Work, die jongeren met een chronische fysieke aandoening helpt met het vinden van stage of baan.

Heeft jouw kind de droom om een eigen bedrijf te beginnen? Dan kan hij terecht bij de Bart de Graaff Foundation. Zij ondersteunen jonge ondernemers met een met een levensbepalende lichamelijke beperking of chronische ziekte. Ook Op Eigen Benen geeft tips in de zoektocht naar een geschikte baan. 

Op Jouw Nieuwe Plek vind je een overzicht van alle dagbestedingslocaties in Nederland!

Dagbesteding

Het zoeken naar een geschikte dagbesteding na de schoolloopbaan kan vanuit de school begeleid worden. Zij kunnen meekijken naar jullie wensen. Hierbij kun je ook gelijk denken aan een woonvoorziening. Blijft je kind thuis wonen of gaat het ergens anders wonen? Dit kun je meenemen in je overwegingen bij het kiezen van een dagbesteding.

Bij het UWV kan je een Beoordeling Arbeidsvermogen aanvragen. Er wordt dan gekeken welke vorm van ondersteuning jouw kind misschien kan krijgen. Een optie is bijvoorbeeld de WAJONG. 

Op Jouw Nieuwe Plek vind je een overzicht van alle dagbestedingslocaties in Nederland!

Wajong

Recht op de Wajong heb je wanneer je voor je 18e of tijdens je studie een ziekte of handicap hebt gekregen waardoor je nooit meer kunt werken. Wanneer je wel een beetje kunt werken maar niet volledig, kun je ook recht hebben op de Wajong. Voor alle voorwaarden en het aanvragen kun je hier verder lezen.