Schouders
Kind & Ziekenhuis
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding

Slaapproblemen

Het hebben van een beperking, ziekte of ontwikkelingsstoornis kan gepaard gaan met slaapproblemen. Deze problemen kunnen diverse oorzaken hebben. Niet alle problemen zijn op te lossen maar het is goed om te kijken of er wel een oorzaak te vinden is.

Met het zorgteam of de huisarts kun je op zoek gaan naar de oorzaak en een oplossing. Het kan zijn dat een slaaponderzoek nodig is. Hierbij word je kind in de gaten gehouden tijdens het slapen. Vaak gebeurt dit tijdens een opname in een ziekenhuis of speciale kliniek. 

Wil je zelf iets uitproberen? Soms helpt een verzwaringsdeken. Deze kan ervoor zorgen dat je kind beter, dieper en effectiever slaapt doordat door diepe druk de natuurlijke aanmaak van melatonine gestimuleerd wordt. Dit is een adres waar je ze kunt kopen. 

Als je veel gebroken nachten hebt, is het goed om voor jezelf af en toe een pauze in te lassen. Misschien kan iemand anders de zorg voor een nacht overnemen terwijl je zelf thuis of ergens anders slaapt. Ook zijn er logeermogelijkheden waarbij je kind een of meerdere nachten uit logeren gaat.