Schouders
Kind & Ziekenhuis
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding

Dagje uit

Er zijn veel mogelijkheden om een dagje uit te gaan, ook voor gezinnen met een zorgkind. Of je nu naar een pretpark wil, een speeltuin of een museum, in Nederland zijn steeds meer locaties toegankelijk. Vaak vind je informatie over de mogelijkheden op de website van de organisatie, maar als je niet alle juiste informatie kunt vinden kun je ook contact zoeken. Vaak blijkt er dan meer mogelijk dan je zou denken.

Op de website van KidsproofPlus vind je een overzicht van leuke uitjes mét daarbij relevante informatie over toegankelijkheid.

Wanneer je met het hele gezin iets leuks wilt gaan doen, kun je hiervoor soms zorg in natura (ZIN) of een persoonsgebonden budget (PGB) inzetten.

Ondersteuning buitenshuis

Met thuiszorg via Zorg in Natura of Persoonsgebonden budget kun je iemand betalen die buitenshuis je kind kan ondersteunen. PGB is iets flexibeler omdat je hierbij zelf kunt bepalen wanneer je wie inhuurt. Je kunt bijvoorbeeld zelf via de Nationale Hulpgids op zoek gaan naar  geschikte hulp. Bij ZIN is dit wat moeilijker, maar zeker niet onmogelijk.

Afhankelijk van de regeling waar je kind onder valt kun je deze hulp krijgen van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO/de gemeente) of de Wet Langdurige Zorg (WLZ). 

Is het voor jullie te lastig om iets te gaan doen omdat de zorg voor je kind te intens is, er teveel medische zorg nodig is of jullie teveel hulpmiddelen nodig zouden hebben? Kijk dan eens bij Care For Life. Deze organisatie biedt steun in deze situaties.