Schouders
Kind & Ziekenhuis
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding

Zorg coördineren

Het coördineren van de zorg rondom je kind kan heel ingewikkeld en tijdrovend zijn. Je hebt afspraken met het zorgteam voor therapieën en afspraken. Thuis kan er zorg nodig zijn in de vorm van thuiszorg of verpleegkundige hulp. Misschien hebben jullie soms een oppas of een logeerweekend. Het is handig als al die mensen op de hoogte zijn van hoe het gaat zonder dat je dat meerdere keren uitgebreid moet vertellen. Er zijn meerdere manieren om de coördinatie makkelijker te maken.

Er bestaan websites waar je met meerdere mensen samen zorg kunt plannen en organiseren. Bijvoorbeeld CarenZorgt en Familienet. Een andere, wat ouderwetsere, manier hiervan is natuurlijk een communicatieschrift.

MEE kan je ook helpen met het creëren van een overzicht van alle zorg rondom jouw kind. Let hierbij wel op dat niet iedere gemeente een contract heeft met MEE.

Probeer meerdere afspraken op elkaar af te stemmen (bijvoorbeeld meerdere op een dag, of als je kind dat niet aankan juist ver genoeg uit elkaar zodat je niet elke dag heen en weer reist).

Wanneer je financiële situatie toereikend is, kun je een mantelzorgmakelaar inschakelen die jullie helpt bij de coördinatie.