Schouders
Kind & Ziekenhuis
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding

Andere ervaringsouders

Het kan prettig zijn om ervaringen uit te wisselen met andere ouders in een soortgelijke situatie. Zij weten als geen ander welk proces je doormaakt en hebben wellicht ook handige tips waar je jouw voordeel mee kunt doen. Wanneer het helder is welke ziekte of aandoening je kind heeft, kun je aansluiten bij een specifieke ouder- of patientenverenigingen. Maar ook in het algemeen zijn er verschillende oudergroepen- online en offline – voor ouders van kinderen die intensieve zorg vragen. Je kunt berichten en tips van anderen horen en lezen, maar ook je eigen vragen stellen en oproepjes plaatsen.

Ook op sociale media sites als Facebook zijn groepen te vinden met ouders die in een soortgelijke situatie zitten. Kijk bijvoorbeeld eens bij 'Wat niemand weet' over het leven met een zorgintensief kind. Ook zijn er specifieke oudergroepen te vinden rondom een aandoening, beperking of ziekte. Het beste kan je zoeken op de naam van de beperking of ziekte die je kind heeft. Online zijn er bijvoorbeeld verschillende fora waar je berichten kunt lezen en plaatsen.

Ook is er Supporters, een initiatief van een aantal organisaties waaronder (Sch)ouders, hiermee kun je in contact komen met een ervaringsouder of brus. Ook kun je in onze Facebookgroep andere ouders ontmoeten.