Schouders
Kind & Ziekenhuis
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding

Over ons

Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders is een platform voor én door ouders van een zorgkind. We delen kennis en ervaringen van ouders en professionals. Met die informatie kun jij je kind nog beter helpen. Je staat er niet alleen voor!

Bij ons vind je geen informatie over de beperking of ziekte van je kind. Daarvoor kun je terecht bij de arts of patiënten-organisaties. Wij geven je wel informatie over bijvoorbeeld;

  • de ondersteuning die je kunt krijgen

  • de combinatie van zorg en werk

  • aandacht voor je gezin

  • tijd voor jezelf

... en nog veel meer onderwerpen!

We delen ervaringen en tips van andere ouders. Alle informatie die we geven is er speciaal voor jou als ouder van een zorgkind.

Handige hulpmiddelen

Op de website vind je ook handige hulpmiddelen die samen met andere organisaties zijn ontwikkeld. Deze hulpmiddelen helpen je om een beter beeld te krijgen van je eigen situatie. Ze helpen je ook om een plan te maken voor de toekomst. Zo kun jij de controle en het overzicht houden over de zorg voor je kind.

Kind en Ziekenhuis

(Sch)ouders is vanaf 2024 onderdeel van Stichting Kind en Ziekenhuis.

Stichting Kind en Ziekenhuis is al bijna 50 jaar de patiëntenorganisatie voor kind en gezin in de medische zorg. Wij willen dat kinderen met een gezondheidsprobleem en hun gezin zich gezien, gehoord, veilig en zo normaal mogelijk voelen. Voor, tijdens en na het medische proces.

Ieder kind heeft recht op optimale gezondheidszorg

Ieder kind heeft het recht om kind te zijn, mee te doen en zich te ontwikkelen. Zeker kinderen met een gezondheidsprobleem. Deze kinderen zijn ziek, tijdelijk of blijvend, hebben een aandoening of een beperking. Allemaal hebben ze recht op optimale gezondheidszorg. Dat staat in het internationale Kinderrechtenverdrag en in de Handvesten Kind&Ziekenhuis en Kind&Zorg van Stichting Kind en Ziekenhuis.

Bij optimale gezondheidszorg hebben kinderen geen angst, stress en pijn. De zorg vindt liefst thuis, op school of dagbesteding  plaats, of indien nodig in een ziekenhuis of zorgorganisatie. Tijdens het zorgproces moet het normale leven zoveel mogelijk door kunnen gaan. Zoals het gezinsleven, school of dagbesteding. Maar ook sport, activiteiten en het contact met leeftijdgenootjes.

Meer info? www.kindenziekenhuis.nl

De organisatie

Correspondentie

Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders
Postbus 197, 3500 AD  Utrecht

Mail: info@schouders.nl

  • Bank: NL27 ABNA 0816 7224 20

  • Kamer van Koophandel: 67434185

  • RSIN: 856988248

Bestuur & directie

De directeur van Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders is Bianca Hierck

Het dagelijks bestuur bestaat uit:

ANBI status

Stichting Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders bechikt over een ANBI status. Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@schouders.nl.

Financieel