Schouders
Kind & Ziekenhuis
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding

Spelen

Door te spelen met andere kinderen, ontwikkel je jezelf en leer je vaardigheden die je de rest van je leven nodig hebt. Op Speeltuinbende kun je zoeken naar een speeltuin bij jou in de buurt die óók toegankelijk is voor kinderen met een beperking of aandoening. Hier kun je zien welke speeltuinen allemaal getest zijn en dus een geschikte ‘samenspeel’ plek zijn. 

Er zijn veel webshops te vinden waar je allerlei materialen en speelgoed kunt vinden voor kinderen met een beperking, aandoening, ziekte of andere problematiek. Op deze website vind je een uitgebreide opsomming. Kinderen zonder beperking, aandoening of ziekte kunnen vaak ook heel leuk met dit speelgoed spelen. Zo kan je kind op zijn eigen niveau misschien toch samen spelen.

Snoezelen

Misschien vind je kind het heerlijk om te snoezelen. Het uiteindelijke doel van snoezelen is een betere kwaliteit van leven, het optimaliseert gevoelens en prikkelt de belangrijkste zintuigen: het gehoor, het zicht, de reuk, de tast en de smaak. Door deze zintuigen selectief te prikkelen, kan je kind emoties en gevoelens beter uiten. Het geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Bovendien kan het een fijn contact moment zijn tussen jou en je kind.

Als je met je kind in het ziekenhuis komt kun je daar vragen naar een snoezelkamer. Die is er vaak en je mag er gebruik van maken door deze te reserveren. Thuis kun je ook een snoezelbeleving creëren. Bijvoorbeeld met snoezelmaterialen van budgetsnoezelen.

Wil je meer lezen over snoezelen? Kijk dan even hier