Schouders
Kind & Ziekenhuis
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding

KLIK - Kwaliteit van leven in kaart

KLIK is een web gebaseerde methode waarmee kwaliteit van leven, psychosociaal functioneren en symptomen van kinderen die onder behandeling zijn (geweest) in een ziekenhuis en diens ouders (maar ook volwassen patienten) systematisch in beeld kan worden gebracht. KLIK staat voor Kwaliteit van Leven In Kaart. Met de KLIK methode kunnen problemen vroegtijdig worden gesignaleerd en besproken. Daarnaast kunnen relevante interventies worden aangeboden om kinderen en volwassen patiënten te leren omgaan met hun ziekte of behandeling en ouders te ondersteunen. Kortom, met KLIK kunnen alle betrokkenen samen de kwaliteit van de zorg verbeteren.

KLIK wordt op dit moment in 32 ziekenhuizen/behandelcentra en voor 135 patiëntgroepen gebruikt. Kijk op de KLIK website of jullie ziekenhuis/behandelcentrum ook meedoet en KLIK ook samen met jullie behandelaar(s) kunnen gebruiken! 

KLIK voor kinderen en ouders

Wanneer KLIK voor jullie groep wordt gebruikt dan wil de behandelaar graag weten hoe het met jullie gaat vraagt jullie daarom om vragenlijsten in te vullen op de KLIK website. Voorafgaand aan de afspraak in het ziekenhuis vullen jullie de vragenlijsten in. De behandelaar kan jullie antwoorden op de vragenlijsten bekijken en samen met jullie bespreken. Hierdoor weet de behandelaar goed hoe het met jullie gaat en kan hij/zij jullie de juiste hulp bieden.

Hieronder een filmpje waarin KLIK wordt uitgelegd.

Goed voorbereid het spreekuur in

Soms worden tijdens de afspraak met de behandelaar niet alle onderwerpen besproken die voor jullie belangrijk zijn. In het animatie filmpje hieronder worden tips gegeven over hoe je als ouder goed voorbereid de afspraak in kan gaan, zodat alles wat jullie belangrijk vinden aan bod komt.

Op deze pagina van de KLIK website zijn nog meer nuttige initiatieven voor ouders van kinderen met een (chronische) aandoening te vinden.