Training tot Supporter

Supporter-Training Ouders & Brussen

Ben jij een ouder of brus van een 'zorgkind'? Heb je in die rol al behoorlijk wat ervaring opgedaan? En wil jij nu graag andere ouders en brussen bijstaan? Dan is deze training misschien wel voor jou.

Ouders en brussen van zorgkinderen staan erom bekend dat ze zichzelf wegcijferen en naar anderen doen voorkomen dat ze het wel redden. Vaak schakelen ze geen óf te laat hulp in. Ze gaan voor hun kind of broer/zus door het vuur, maar vergeten zichzelf.

Als Supporter heb je jouw eigen situatie grotendeels een plek gegeven. Je bent er klaar voor om andere ouders en brussen van zorgkinderen bij te staan en te begeleiden in hun eigen proces.

De support-training is laagdrempelig en bedoeld voor ouders/brussen die voor een ander de ouder of brus willen zijn, die ze zelf niet hebben gehad.  De kracht zit hem in wederzijdse herkenning en erkenning. Als Supporter leer je het contact aan te gaan, te luisteren, eigen ervaringen in te zetten, maar die niet leidend laten zijn.

 

De training

Tijdens de supporter-trainingen leiden we oudersupporters en brussupporters op om één-op-één gekoppeld te kunnen worden Vraagouders/-brussen. Dat zijn ouders en brussen met vragen over het verwerkingsproces, het leren omgaan met de situatie, het zorglandschap, de emotionele belasting en alles wat hiermee samenhangt. De thematiek die binnen de hulpvragen aan de orde komt is aandoening overstijgend. De training is gratis. Na afloop word je als vrijwilliger gekoppeld aan diverse ouders of brussen.

Onze training is gebaseerd op het bestaande en gestuurde Parent2Parent-concept. De training is deels online en wordt in 4 dagdelen gegeven en bestaat uit 4 thema’s en een optionele train-de-trainer:

  1. Familieverhalen 
  2. Emotionele en informatieve ondersteuning; 
  3. De gesprekken, vaardigheden en bewustwording
  4. Oudersupporter en brussupporter in de praktijk
  • Train-de-trainer

 

Wij zijn op zoek naar jou!

Sta jij stevig in je schoenen? Ben je ‘klaar’ voor het verhaal van de ander? Kan je goed luisteren, ben je geduldig en heb je inlevingsvermogen? Kan je er ook nog eens gewoon ZIJN in plaats van dingen willen oplossen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Ja, ik word Supporter

 

Trainingsdata ouders

In 2022 starten we met een nieuwe trainingsgroep!

Trainingsdata brussen

In 2022 starten we met een nieuwe trainingsgroep!