Schouders
Kind & Ziekenhuis
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding
  • Home
  • Tool: Zorg-werk-leven balans

Zorg-werk-leven balanstool

Als ouder van een zorgkind loop je een groot risico op overbelasting. Met de digitale ‘Zorg-Werk-Leven balanstool’ van Kind & Ziekenhuis helpen we je, je evenwicht beter te bewaren of terug te vinden. Gratis beschikbaar op elk gewenst moment.

Je zorgt voor je zorgkind maar ook voor de rest van je gezin, je wil aandacht geven aan je partner en oh ja, je moet ook nog werken en aan jezelf denken... Voel je je regelmatig moe, onzeker, gestrest of machteloos? Kom je nog wel eens toe aan sporten of een avondje uit? Wanneer deze vragen je raken is de Zorg-Werk-Leven balanstool mogelijk iets voor jou!

Wij vinden dat ouders het verdienen om in een veel vroeger stadium ondersteund te worden. Wanneer ze goed in hun vel zitten en hun rechten en de regels kennen, zijn ze beter in staat om beslissingen te nemen voor hun zichzelf, hun gezin en hun zorgkind.

De digitale Zorg-Werk-Leven balanstool geeft informatie en ideeën voor alle ouders van zorgkinderen. De tool geeft oefeningen en informatie waaruit ouders kunnen kiezen. De oefeningen zijn individueel zodat ook alleenstaande ouders er gemakkelijk mee aan de slag kunnen. Met het maken van een moodboard krijg je inzicht in de balans tussen werk, vrije tijd, nachtrust, gezin, zorg, vervoer en het huishouden. Je kunt ook inventariseren voor welke activiteiten je geen tijd meer hebt maar die eigenlijk ten koste gaan van jezelf of juist inzichtelijk maken welke activiteiten je liever vandaag dan morgen wilt overdragen of doorgeven. Stofzuigen bijvoorbeeld, strijken, of de auto wassen. Er is aandacht voor timemanagement maar ook voor het beschrijven van je droomdag en bedenken waar je energie van krijgt. Je kunt ervaringen van andere ouders lezen en zien in filmpjes,  communicatieve vaardigheden in kaart brengen en ontdekken welke rechten je eigenlijk hebben.

De digitale Zorg-werk-leven balanstool is gratis beschikbaar op de site van Kind & Ziekenhuis. Om de tool te gebruiken moet je een gratis account maken.