Schouders
Kind & Ziekenhuis
  • MENU
Anders dan 'normaal'
Passend onderwijs
Werk en dagbesteding

(Sch)ouders - Zorgreisbegeleider

In gesprek over overbelasting

Veel ouders van kinderen die langdurig zorg nodig hebben, ervaren overbelasting of zelfs een burn-out op enig moment in hun leven. Dit is gerelateerd aan de extra last die ouders ervaren door de zorg voor en de zorgen over hun kind.

Ouders In Evenwicht, doorgaan als de kinderen voorgaan, onderzoekt wat ouders op de been houdt en wat er voor ouders nodig is om veerkrachtig op het leven te kunnen reageren, ook als er continu onverwachte situaties op hun pad komen. Wij gingen met ze in gesprek!

Bekijk de video Podcast

Fragment

Het belang van onderzoek

Fragment

Je mentale evenwicht bewaren

Fragment

Hoe herken je een burn-out

Projectleider Ouders in Evenwicht

Karen van Meeteren

Karen van Meeteren is projectleider van Ouders in Evenwicht en ouder van een tiener met cerebrale parese. Met een achtergrond in wetenschapscommunicatie houdt ze zich graag bezig met de brug vormen tussen onderzoek en het dagelijks leven.

Onderzoeker, Ouderbegeleider, Auteur

Minke Verdonk

Minke Verdonk is als ouder betrokken bij Ouders in Evenwicht. Vanuit haar achtergrond als orthopedagoog werkt ze als ouderbegeleider en trainer waarbij ze zich specialiseert in het ondersteunen van zorgprofessionals en ouders van kinderen met extra zorg.

Onderzoeker Vrije Universiteit Amsterdam

Nathalie Patty

Nathalie Patty is PhD bij Ouders in Evenwicht. Oorspronkelijk opgeleid als verpleegkundige kwam ze op een transplantatieafdeling voor kinderen veel in aanraking met ouders waar het haar opviel dat ouders meer steun zouden kunnen gebruiken.